SaS kritizuje vládu za ekonomické rozhodnutia

05.04.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Po roku vlády istôt sú isté dve veci. Zo zaslúžených istôt sa vykľuli rany istoty a predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) si zrejme povedal, že keď je zle, aspoň nech má Slovensko šaša za premiéra. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda opozičnej SaS Richard Sulík.

"Máme premiéra, ktorý urobí tisíc kľukov, ale nevie riešiť problémy Slovenska občanov, čo by mal štátnik robiť. Problémy, ktorým Slovensko čelí, je niekoľko a sú vážne. Máme najviac nezamestnaných za posledné roky, stále vysoký deficit, problémom je aj lokajstvo voči Bruselu, kde Fico servilne plní príkazy. Vracia sa aj rozkrádanie z rokov 2006 až 2010," hodnotil Sulík.

Za najväčší problém považuje zlé a neodborné ekonomické rozhodnutia. Podpredseda strany Jozef Mihál tu poukázal najmä na stále rastúcu nezamestnanosť. "Rozhodne nie je pravda, že za to môže kríza, môžu za to zlé vládne opatrenia. Ficova vláda je továreň na výrobu nezamestnaných, úspešne sa jej darí a prosperuje. Postihnutí boli dohodári a živnostníci, to nie sú žiadni boháči. Takýto ľudia doplatili na to, čo tu stvára Fico a jeho družina," povedal exminister práce. Liberáli pri tejto príležitosti spustili aplikáciu na stránke SaS Šklb-O-mat, kde si môžu záujemcovia vypočítať, o koľko ich "Fico tento rok ošklbe".
 

Vyberte región